Luonnollinen hyvinvointi

previous arrow
next arrow
Slider

Miten löysin Shankaran

SATU-AAMU TOI SHANKARAN SUOMEEN
Ekokosmetologi Satu-Aamu Kangas toi ensin liikkeeseensä Ekokauneushoitola Balanzaan, Shankara-ihonhoitosarjan, jossa luonnon omat ainesosat sekä intialaisen ayurvedan ideologia hoitavat sekä kehoa että mieltä. Shankaran tuotto luovutetaan erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin, se on aitoa luonnonkosmetiikkaa eikä missään vaiheessa testattu eläimillä. Sen lisäksi että niistä tulee hyvä olo, niiden käytöllä siis tekee konkreettisesti hyvää.

Satu-Aamu tutustui Shankaraan Saksassa vuonna 2006, mutta sen tuominen myyntiin on ollut värikäs ja pitkä matka. On mentävä lapsuuteen asti.

Satu-Aamu kasvoi kodissa, jossa kasvissyönti, meditointi ja jooga olivat arkipäivää, ja perhe osallistui parisen kertaa vuodessa kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäville kursseille.
– Moni viisas ja tietävä luennoitsija asui meillä Suomessa vierailunsa ajan, hän muistelee.
Satu-Aamun vanhemmat olivat tuomassa Ayurvedaa Suomeen. Hän itse osallistui jo 14-vuotiaana ayurvediselle pulssidiagnoosikurssille.

Tällainen elämäntapa ei kuitenkaan sopinut yhteen kavereiden tyylin kanssa, mikä sai 18-vuotiaan nuoren naisen pohtimaan, jos ruoho sittenkin olisi vihreämpää aidan toisella puolella.
– Olin kahden vaiheilla. Kaveriporukka oli kaukana tästä kaikesta ja lopulta päätin alkaa elää niin sanottua normaalia elämää. Se mikä minuun kuitenkin jäi, oli ekologinen elämäntapa, Satu-Aamu muistelee.

INTIA AVASI SYDÄMEN
Kymmenen vuotta Satu-Aamu onnistui elämään valtavirran mukana, kunnes dramaattinen käänne elämässä ajoi hänet pohtimaan sitä uudella tavalla. Hän lähti selvittämään ajatuksiaan Intiaan, muttei ollut aavistanut kuinka voimakas kokemus matka voisi olla.
– Tapasin ihania, seesteisen oloisia ihmisiä, söin hyvää ruokaa, aloitin joogan uudestaan ja tunsin kuinka sydämeni alkoi avautua jälleen.

Silloin hän tiesi, että oli ollut liian kauan pois juuriltaan. Hänen oli palattava lapsuudenkodin henkiseen perintöön. Varmistuksen Satu-Aamu sai nähdessään televisiossa haastattelun Ravi Shankarista, The Art of Living -järjestön perustajasta.
– Kamera rajasi hänestä kuvaan vain pelkät silmät, hän katsoi suoraan minuun ja puhui elämän kauneudesta, anteeksiantamisesta ja ehdottomasta rakkaudesta. Kahden viikon päästä menin The Art of Living -kurssille, joka muutti elämäni täysin.

TUOTTEET KOKEILUUN
Kun Ravi Shankar täytti 50 vuotta vuonna 2006, Satu-Aamu matkasi hänen syntymäpäivilleen Saksan Bad Antogastiin, jossa on yksi monista The Art of Living -keskuksista. Vieraina oli Shankaran ihonhoitosarjan edustajia, ja Satu-Aamu oli myyty tuotteiden edessä. Vuoden päästä hän onnistui järjestämään tapaamisen edustajien kanssa New Yorkissa.
– Ostin täyden satsin sarjan kaikkia tuotteita kotiin testattavaksi. Ne tuntuivat ihanilta, mikä vahvisti sen, että haluan tuoda niitä Suomeen.

Maahantuonti on suuri satsaus. Sen koukeroita selvitellessään hän osti tuotteita erilaisilta kursseilta ja pyysi lähipiirinkin mukaan kokeiluun. Jos palaute olisi hyvää, se todella kannattaisi. Ja kehuja ropisi. Oli oikea aika siirtää ajatus käytäntöön. Hän lähti Uvaldeen Teksasiin kesällä 2009, jossa perehtyi sarjaan pilkun tarkasti ja teki ensimmäisen tilauksen. Shankara tuli Balanzaan myyntiin syksyllä 2009.

Nyt tuotteita käyttää ja jälleenmyy muutkin hoitolat Suomessa.


HYVÄ OLO NÄKYY

Kun siirtyy synteettisistä aineista luonnonkosmetiikkaan, iho voi reagoida muutokseen esimerkiksi näpyillä. Reaktio kestää viikosta kahteen eikä sitä kannata säikähtää.
– Se tarkoittaa sitä, että ihosta poistuu kuona-aineita. Niiden on ensin poistuttava, jotta ihosta tulee vastaanottavainen uudelle, selventää Satu-Aamu.

Shankara on hyvin siedetty sarja eli siinä on vähän allergisoivia aineita.
– Tuotteiden ph on neutraali, joten ne eivät tuhoa ihon omaa bakteeriflooraa. Lisäksi hinta-laatu-suhde on loistava. En halua laittaa asiakasta maksamaan satoja euroja toimivista tuotteista, niiden on oltava kaikkien ulottuvilla, hän kertoo.

Satu-Aamu korostaa sitä kuinka hyvä olo tulee ennen kaikkea sisältä ja se taas on näkyvissä ulospäin. Hyvinvoiva ihminen on kaunis. Shankarassa yhdistyvät mieltä hyväilevät vaikutukset ihon syvälliseen hoitoon.
– Nämä tuotteet ovat eläviä, niiden ainesosat ovat luonnosta, jonka osa myös me olemme. Tällaisten tuotteiden käyttö tekee elämästä elävämpää, hän toteaa.

Katja Pesonen
Freelancer-toimittaja
katja.pesonen(at)welho.com

Sivuille

Shankaran esittely

Ayurveda

Tuotetehokkuus

RAVITSE KAUNEUTTASI – SHANKARAN 5-VAIHEINEN OHJELMA

Tuotearvokkuutta vailla vertaa