Luonnollinen hyvinvointi

previous arrow
next arrow
Slider

Miten löysin The Music of the Plants'in?

Damanhur on henkinen ekokylä Alppien juurella Pohjois-Italiassa, jonka on  perustanut italialainen Oberto Airaudi, Falco, ystävineen 1970-luvulla. Löysin rehevän laakson ympärillä elävän erittäin aktiivisen, monikielisen noin 1 000 ihmisen yhteisön ystäväni kautta keväällä 2010.

Viimeisten 40 vuoden aikana Damanhur on laajentunut YK:n palkinnon saaneeksi kestäväksi ekoyhteisöksi. Pysyen uskollisena Falcon alkuperäiselle näkemykselle yhteisöstä, joka perustuu eettisiin ja henkisiin arvoihin, Damanhur on herättänyt huomiota eri puolilla maailmaa eräänlaisena laboratoriona, jossa kokeillaan kestäviä elämäntapoja harmoniassa luonnon ja sen elementtien ja voimien kanssa.

Damanhurilaiset ovat rakentaneet 30 metrin syvyyteen peruskallion sisälle valtavan maanalaisen luolaston, joka on kuuluisa ainutlaatuisen kauniista temppelirakennuksista ja taideteoksista. Sitä pidetään ”Maailman kahdeksantena ihmeenä”, ja siellä käy vuosittain tuhansia vieraita. Tämä luolasto on kaivettu ja rakennettu kokonaan käsin.

Kuva on yhdestä luolaston yhdeksästä uskomattomasta maan alle kaivetusta temppelistä.

Ensimmäisellä matkallani Damanhuriin osallistuin reilun viikon kestävälle kurssille, jonka aikana saimme osallistua yhteisön monipuoliseen elämään. Damanhurissa on ylenpalttisesti ihmeteltävää. Eniten minua siellä hämmästytti pienelle ryhmällemme järjestetty ulkokonsertti, jonka musikantteina toimivat viherkasvit ja puut The Music of the Plants -laitteen avulla. Konserttikokemus oli henkeäsalpaavan upea.

Kuva: Singing Plants at the Sacred Forest of Damanhur

Musiikin kesto noin 1 min: Birch Tree at Night – Recorded in the Sacred Woods

The Music of the Plants -laite muuntaa kasvien sähkömagneettiset värähtelyt ääniksi, jolloin kasvi ikään kuin laulaa. Laitteen elektrodit kiinnitetään viherkasvin tai puun lehteen ja juureen, jolloin pienen hetken kuluttua alkaa kuulua harmonisoivia ja meditatiivisia säveliä.

Ostin laitteen tuliaiseksi kotiini ja minulle järjestettiin kurssin yhteydessä laitteen käyttökoulutus. Olen käynyt myöhemminkin Damanhurissa, koska siellä arvostetaan syvästi ympäristöä, pitäen sitä tietoisena, herkkänä entiteettinä.

Vuodesta 2018 alkaen olen toiminut The Music of the Plants -laiteen jälleenmyyjänä Suomessa.

Lisätietoa Damanhurista

 

Sivuille

The Music of the Plants

Kuvagalleria